marți, 27 martie 2012

Credinţa nevăzută

               Acesastă lecție cu obiecte demonstrează cum ne poate ajuta credința în Domnul nostru să nu ne lăsăm doborâți, striviți de frică.

             MATERIALE:
  •   2 sticle de plasti
  •   mănuși vechi

             DURATA: aprox. 5 min

             TEME: Curaj, credință, putere, protecție, Încercări, încredere

             PREGĂTIRE: înainte de lecție, ia o mănușă veche și desenează sau lipește pe ea literele
F - R -  I - C - A  (pe încheieturile degetelor)

             CE VEI FACE:
           Vei lua 2 sticle goale de plastic, și pune strâns capacul uneia din sticle. Cealaltă sticlă las-o fără dop. În timpul lecției, îți vei pune mănușa și strângi pumnul pentru a arăta cuvântul FRICĂ. Apoi vei lovi ambele sticle. Sticla fără dop se va strivi, dar cealaltă care are dopul strâns nu se va strivi. Vei compara sticla fără dop cu o persoană fără credință, iar sticla înfiletată cu o persoană care are credință. Deși credința nu este vizibilă, ceea ce ea produce este vizibil.

             CE VEI SPUNE:
             Astăzi vreau să vă demonstrez cum putem vedea credința. Am aici două sticle goale de plastic. Arată la fel, dar este o diferență între ele. Aceasta cu dop este plină de credință. Acum nu puteți vedea, dar credința este acolo. Cealaltă sticlă nu are credință, este goală. (Pune-ți mănușa care arată cuvântul frică). Ce credeți că se va întâmpla cu această sticlă fără credință când frica vine la ea? (Permite să se răspundă, și apoi izbește sticla cu pumnul). Vedeți, frica a fost în stare să o strâmbe, să o strivească. Ce credeți despre sticla cu credință? (Lovește sticla cu dop). Vedeți, frica nu a putut să o strâmbe. Și nici măcar nu arată rănită. Cu credință, noi primim putere de la Dumnezeu.
            Isus le-a spus odata ucenicilor: ”Pentru ce sunteți așa de fricoși? Tot nu aveți credință?(Marcu 4:40). Noi nu putem vedea fizic credința, dar ceea ce ea produce putem vedea ușor, de exemplu curajul, puterea, pacea și stăpânirea. Noi nu trebuie să ne îngrijorăm sau să ne fie frică de nimic atunci când avem credință în Isus.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu