luni, 30 aprilie 2012

Prăjitură Fanta

AI NEVOIE DE:
             
 Pt blat :
  • 4 ouă
  • 6 linguri cu vârf de zahăr
  • 4 linguri cu vârf de făină
  • O jumătate de pliculeţ praf de copt
  •  Esenţă de portocale
  • O lingură mare de coajă de lămâie şi coajă de portocală
  • 100 ml ulei




 
Pentru crema cu brânză de vacă:
  • Un pachet de brânză (500 g)
  • Un pachet de unt la temperatura camerei
  • 3 linguri de lapte fierbinte
  • 150 g zahăr
  • Un plic de zahăr vanilat
  • O esenţă de vanilie







 




Pentru glazura de Fanta:
  • 750 ml Fanta
  •  1  1/2 pachet budincă de vanilie
  •  Un zahăr vanilat




    CUM PROCEDEZI:
                 

            Separăm ouăle, batem albuşele spumă şi în ele îngrobăm pe rând: praful de copt, făina, zahărul, esenţa de portocale, coaja de lămâie şi portocală, iar ultimul se adaugă uleiul, în fir subţire, amestecând în continuu până se încorporează tot. Compoziţia  se toarna în tava unsă cu unt şi se coace la 180 de grade până când trece testul scobitorii. 

          Pentru crema de brânză frecăm untul spumă, cu cele 3 linguri de lapte. Peste unt adăugăm brânza, zahărul, zahărul vanilat. Întindem crema de brânză peste blat şi dăm la rece 30-40 de minute. 

            Pentru glazură amestecăm budinca cu 5-6 linguri de Fanta + zahăr + zahărul vanilat, restul de Fanta o punem la fiert. Să va aşteptaţi la mulţi bulbuci! Când fierbe, se ia de pe foc, se amestecă cu budinca şi se da din nou la foc mic amestecând în continuu până se îngroaşă. Turnăm peste crema de brânza şi dăm la frigider o oră.

Prăjitură  Fanta





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu