luni, 7 mai 2012

Acan şi secretul său


Tema: Nu putem avea secrete faţă de Dumnezeu

           AI  NEVOIE  DE:
* O pătură sau un preş
* Hârtie
* Creioane
* Container de gunoi cu capac

          CUM  PROCEDEZI:
         Puneţi pătura pe jos, în centrul încăperii. Daţi-le copiilor creioanele şi colile de hârtie. Spuneţi-le copiilor să scrie ceva ce au făcut rău (de exemplu că au luat ceva ce nu era a lor) . Copiii mai mici care nu ştiu să citească pot să facă desene ilustrând aceste lucruri. Asiguraţi-i pe copii că absolut nimeni nu va vedea ce au scris ei pe hârtie. Spuneţi-le copiilor să mototolească colile de hârtie şi să le pună sub pătură în mijlocul sălii. Strângeţi-i pe copii în jurul acestei pături, apoi citiţi cu voce tare Iosua 7
            Spuneţi: cu toţii avem păcate ascunse, pe care nu i le-am spus absolut nimănui. Acan a luat ceva de care nu trebuia să se atingă şi nu i-a spus nimănui acest lucru. Dar se pare că fapta lui a ieşit la iveală exact cum se văd hârtiile voastre sub pătură.
              Întrebaţi-i pe copii:
* Cine a fost pedepsit din cauza păcatului ascuns a lui Acan?
* E vrea Dumnezeu să facem atunci când cădem în vreo greşeală?
Strângeţi toate ghemotoacele de hârtie şi înfăşuraţile în pătură.ridicaţi capacul containerului de gunoi, goliţi pătura în container şi apoi puneţi capacul la loc cu fermitate. Spuneţi copiilor:
             A ne ascunde greşelile nu înseamnă că am scăpat de ele. Numai Dumnezeu poate să ne scape de păcatele noastre. Când Dumnezeu ne iartă  păcatele, El le aruncă şi pune un “capac” peste ele şi nu trebuie să mai avem deloc sentimentul vinovăţiei. El ne iartă pe deplin. Haideţi să-L rugăm pe Dumnezeu să ne ierte pentru păcatele pe care le-am scris pe foile de hârtie.
            Oferiţi-i fiecărui copil câteva clipe pentru a se ruga în linişte, apoi încheiaţi cu o rugăciune de mulţumire.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu