Ce să faci cu albușurile care rămân nefolosite?
Aceasta este o rețetă de chec, pe cât de simplă pe atât de gustoasă. Albușurile le pui într-un pahar, și ai grijă să folosești același pahar pentru a măsura restul ingredientelor.
AI NEVOIE DE:
o 1 pahar de albuşuri
o 1 pahar de zahăr
o 1 pahar făină
o 1 pahar amestec nuci, stafide, ciocolată etc
o 50 g ulei sau unt topit
o Coaja de la o lămâie
CUM PROCEDEZI:
Se bat albuşurile spumă, apoi se adaugă puţin câte puţin zahărul şi se bat până se obţine o spumă lucioasă. Se adaugă făina, apoi restul ingredientelor.
Se coace într-o formă unsă cu unt şi tapetată cu făină, 40 de minue la foc mic.
Puteţi pune deasupra zahăr pudră.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu