vineri, 20 iulie 2012

CHEC DIN ALBUŞURI


Ce să faci cu albușurile care rămân nefolosite?
     Aceasta este o rețetă de chec, pe cât de simplă pe atât de gustoasă. Albușurile le pui într-un pahar, și ai grijă să folosești același pahar pentru a măsura restul ingredientelor.

     AI NEVOIE DE:
o      1 pahar de albuşuri
o      1 pahar de zahăr
o      1 pahar făină
o      1 pahar amestec nuci, stafide, ciocolată etc
o      50 g ulei sau unt topit
o      Coaja de la o lămâie
    
     CUM PROCEDEZI:
     Se bat albuşurile spumă, apoi se adaugă puţin câte puţin zahărul şi se bat până se obţine o spumă lucioasă.  Se adaugă făina, apoi restul ingredientelor.
        Se coace într-o formă unsă cu unt şi tapetată cu făină, 40 de minue la foc mic.
        Puteţi pune deasupra zahăr pudră.

Poftă bună!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu