marți, 17 iulie 2012

Pizza cu blat pufos

AI NEVOIE DE:
  •    1 pachet drojdie uscata
  •    1 cană (250 ml) apă caldă,
  •    1 cană apă rece
  •    1 lingură cu vârf de zahăr,
  •    1 lingură rasă de sare
  •    cca 800 gr de făină
  •    2-3 linguri ulei de măsline, 3 linguri mălai

            CUM PROCEDEZI:
          Pentru început, amestecăm drojdia cu apă călduţă şi le lăsăm puţin deoparte. Urmează să amestecăm zahărul, sarea, uleiul şi apa rece. Punem făina într-un vas mare, în care să putem frământa şi facem o gropiţă în mijloc. Turnăm alternativ apă caldă şi apă rece şi frământăm un aluat elastic. Trebuie să nu se lipească de mâini şi să se desprindă uşor de pereţii vasului.
              Când avem aluatul pe care ni-l dorim, facem o bilă mare de aluat pe care o punem într-un vas curat, uns uşor cu puţin ulei de măsline. Acoperim vasul cu un prosop curat şi îl punem la dospit într-un loc călduţ, cca 2 ore, până când aluatul a crescut şi şi-a dublat cantitatea.
           Împărţim aluatul în 3 părţi egale şi întindem 3 foi. Din cantitatea aceasta de aluat ies 3 pizza mari, cât tava de la aragaz. Bun! Tapetăm tava cu hârtie de copt şi o presărăm cu mălai.
              Punem foaia de aluat de pizza în tavă şi îl ungem cu sos pentru pizza sau paste (sau sos simplu de tomate pe care îl condimentăm după gust) şi apoi urmează topingul, la alegere: ciuperci, pastramă de porc, cârnăciori, ciuperci, porumb, ceapă verde sau ceapă uscată etc. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 200 de grade şi o coacem cca 30-40 de minute, în funcţie de cât de rumenită vă place. În ultimele 10 minute punem şi câteva mâini bune de caşcaval dat pe răzătoare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu