miercuri, 25 aprilie 2012

Cornuleţe cu gem şi rahat


AI NEVOIE DE:
  •  400 g făină
  •  4 linguri untură
  •  Esenţă de vanilie
  •  2 linguri oţet
  •  2 plicuri praf de copt
  •  9 linguri apă
  •  150 g zahăr pudră vanilat
  •  Gem de prune
            

     CUM PROCEDEZI:
       
Cu o lingură untura se freacă cu praful de copt stins cu oţet până ce devine de consistenţa unei maioneze. Se adaugă apoi făina treptat alternând cu cele câteva linguri de apă şi cu esenţa de vanilie.


      Aluatul nu conţine zahăr. Se împarte aluatul şi apoi se întinde pe hârtie de copt sau pe o suprafaţă pudrată cu zahăr pentru a nu se lipi. Se taie pătrate ce se umplu cu gem de prune şi se formează cornuleţele. Se mai poate folosi ca umplutură rahat, nuci, fructe uscate. Se coc în cuptorul încins pentru 15-20 minute.
 
    



 Imediat ce le scoatem din cuptor trebuie pudrate cu zahăr vanilat. Sunt foarte fragede.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu