marți, 8 mai 2012

Îngheţată cu biscuiţi

 
AI NEVOIE DE:
  • 400ml lapte
  • 500 g frişcă naturală
  • 100 gr zahăr
  • 50 ml miere
  • Vanilie
  • 5 gălbenuşuri
  • 15 biscuiţi cu cremă de ciocolată
           
           CUM PROCEDEZI:
             Se pune pe bain marin laptele cu 400 g frişcă, şi se lasă să "fiarbă" până se îngroaşă puţin.Gălbenuşurile se mixează bine cu zahărul şi mierea. Laptele fierbinte se pune încet peste gălbenuşurile bătute spumă,mixându-se continuu să nu se transforme gălbenuşurile în omletă.
            Gălbenuşurile amestecate cu laptele se pun înapoi pe bain marin şi se lasă să se îngroaşe , până devine ca o smântână subţire . Crema de ouă şi lapte se pune la răcit, timp în care se bate frişca rămasă.
            
Crema răcită se amestecă cu esenţa de vanilie şi frişca bătută, şi se bagă în frigider pentru vreo 2 ore, într-un castron acoperit cu folie. În timp ce castronul e la frigider, biscuţii se sfărâmă bucăţi mai mari.
După cele 2 ore, crema se bagă la congelator. Dupa 1-2 ore de congelator crema se scoate şi se mixează bine . Acest procedeu se repetă de câteva ori cu scopul de a evita formarea acelor de gheaţă şi obţinerea unei consistenţe cremoase . Când îngheţata e suficient de tare se încorporează biscuiţii cu grijă, şi se dă la congelator până e complet îngheţată .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu