joi, 10 mai 2012

SOS TZATZIKI


AI NEVOIE DE:
  • un castravete
  • 200 g iaurt
  • 2 linguri ulei de măsline
  • o legătură mărar
  • un căţel usturoi
  • 1/2 linguriţă sare
  • piper
            
             CUM PROCEDEZI:
             Spălăm castravetele, îl tăiem pe jumătate şi îl curăţăm de coajă. Înlăturăm seminţele castravetelui cu ajutorul unei linguriţe şi apoi îl dăm pe răzătoarea mică. Punem sare peste castravetele ras şi îl lăsăm să stea cu sarea o jumătate de oră într-o strecurătoare sau sită. Dacă nu avem aşa ceva, după ce trece jumătatea de oră vom stoarce bine cu mâna castravetele ras până când vom înlătura toată zeama.


            Punem iaurtul într-un vas, adăugăm castravetele ras, uleiul de măsline, mărarul tocat mărunt şi usturoiul dat pe răzătoare. Amestecăm bine toate ingredientele şi mai adăugăm sare şi piper după gust. Înainte de servire, sosul Tzatziki se dă câteva ore la frigider.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu