AI NEVOIE DE:
Þ 150 g unt
Þ O lingură esență de vanilie, una de rom
Þ 300 g zahăr
Þ 3 ouă
Þ 3 linguri cacao
Þ O linguriță sare
Þ 100 g nuci tocate
CUM PROCEDEZI:
Topim ciocolata, esența de vanilie, untul la bain-marie, până devine o cremă lucioasă. O lăsăm să se răcească complet.
Între timp, mixăm zahărul cu ouăle. Adăugăm apoi ciocolata rece, făina, cacaua și sarea. Punem și nucile tocate și turnăm amestecul într-o tavă unsă cu unt și tapetată cu făină. Nivelăm aluatul cu o spatulă.
Dăm la copt pentru 25-30 de minute.
Cât timp prăjitura stă la răcit, pregătim glazura, pentru care topim, tot la bain marie: 100g ciocolată cu lapte, o lingură unt, o lingură miere și o linguriță esență de vanilie, până avem o glazură lucioasă. Întindem glazura peste prăjitură.
Eu am decorat prăjitura cu frișcă și gem de nectarine...
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu