luni, 26 martie 2012

Frăţiorul Alinei

- O, Mihai, eşti aşa de drăguţ! Rebeca, fetiţa de 5 anişori îi dădu un pupic frăţiorului ei pe părul lui blond şi moale. Mihai gânguri bucuros, iar sora lui continuă:
- În după-amiaza asta vine Alina cu frăţiorul ei, Bogdan. Nu te bucuri? Ne vom putea juca de-a biserica, iar voi doi veţi fi copilaşii noştri.
       Chiar atunci mama strigă din bucătărie.
- Rebeca, nu vii aici? Vreau să-ţi spun ceva!
       Rebeca îl luă pe Mihai cu grijă la mama.
- Da, mami, ce vrei? răspunse ea cu voioşie.
       Mami privi sobră.
- Rebeca, tocmai a sunat sora Ema. A spus că Bogdan şi Alina nu pot veni azi. În dimineaţa asta Bogdan a plecat la Isus.
- Bogdan? Vrei să spui că a murit? Rebeca deveni şi ea dintr-o dată tristă. Alina nu va mai avea un frăţior de acum?
- Aşa e, Rebeca. A murit! Isus l-a luat în cer, în acel loc minunat unde nu este tristeţe, explică mama.
- Deci nu o să-l mai doară burtica? Rebeca îi aminti mamei că odată Alina a spus că Bogdan plângea deseori pentru că îl durea burtica.
- Aşa e. Mama o aşeză pe Rebeca în poala ei şi îi aranjă cu duioşie părul lui Mihai.
- Dar de ce a murit? Întrebă Rebeca.
- Nu ştim de ce a îngăduit Dumnezeu să moară, dar El ştie. Bogdan a murit din aşa-zisa boală a pătuţului. Asta înseamnă că a murit în somn. Nu l-a durut, pur şi simplu a plecat.
- Alina e foarte tristă acum, nu? întrebă Rebeca.
- Da, sunt convinsă, încuviinţă mama.
- Ce aş putea face să fie iarăşi veselă? întrebă Rebeca.
- Ei bine, o să fie mai veselă cu timpul, dar acum ar fi câteva lucruri pe care le-ai putea face. Te poţi gândi la vreunul?
- Aş putea-o lăsa să-l ţină în braţe pe Mihai la biserică, pentru că nu mai are pe cine ţine acum, sugeră Rebeca, strângându-l tare pe frăţiorul ei.
- Asta e o idee foarte bună. Mă bucur să văd că nu eşti egoistă, o încurajă mama. Mai ai alte sugestii?
       Rebeca se gândi puţin şi apoi spuse:
- Mă pot ruga pentru ea.
- Foarte bine, a fost de acord mama. Îl putem ruga pe Dumnezeu să-i vindece durerea din inimă şi să-i dea iarăşi bucurie. Un alt lucru pe care l-ai putea face, Rebeca, este să fii în continuare prietena ei. Să ne te opreşti din a mai vorbi cu ea doar pentru că nu ştii ce să-i spui acum că Bogdan a murit. Să fii în continuare prietenă cu ea, o încurajă mama.
- O să mă străduiesc, promise Rebeca. Ridicându-se din poala mamei, îl luă pe Mihai spre camera de joacă. Apoi se opri. Mamă, crezi că şi Mihai va muri?
       Mama se gândi puţin.
- Nu ştim care sunt planurile lui Dumnezeu pentru viaţa noastră. Dacă este voia Lui  să-l ia pe Mihai, vom încerca să ne supunem. Dar nu trebuie să ne îngrijorăm că Mihai va muri doar pentru că Bogdan a murit.
       Mulţumită, Rebeca ieşi afară să se joace. Dar de data asta era tristă în timp ce îl legăna pe frăţiorul ei.
- Te iubesc atât de mult, Mihai, şopti ea. O se te împart cu Alina ca să nu fie aşa de supărată. Asta vrea Dumnezeu să fac şi vom fi cu toţii fericiţi din nou.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu