Þ 3 gălbenuşuri
Þ 350 ml lapte
Þ 2 pliculeţe ness
Þ 250 ml frişcă lichidă
Þ 150 g zahăr
CUM PROCEDEZI:
Laptele se amestecă cu cafeaua şi se pune la fiert. Gălbenuşurile se freacă cu zahărul până rezultă o compoziţie cremoasă!Când laptele s-a încălzit se toarnă peste gălbenuşuri ,amestecând încontinuu.
Se transfera totul în vasul în care a fiert laptele şi se ţine pe foc până se îngroaşă (amestecând). Când s-a îngroşat se ia de pe foc şi se lasă să se răcească complet.
Frişca se bate şi se înglobează în amestecul de lapte+ouă+cafea (când este complet rece) şi se amestecă!
Se dă la congelator o oră, apoi se scoate şi se mixează, se dă din nou la congelator şi se repetă mixarea după o oră!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu