AI NEVOIE DE:
- O cutie foi pentru lasagna
- Parmezan ras, puţin unt
- Sos alb (Sos Bechamel) :200 g unt, 3 linguri mari făină, lapte rece cât cuprinde, oregano, sare
- Sos Ragu
CUM PROCEDEZI:
Se fierb foile în apă cu sare şi NEAPĂRAT câţiva stropi de ulei, pt că altfel se lipesc între ele şi nu se mai pot folosi. Se unge o tavă cu unt şi se aşează primul strat de foi. Apoi se pune un strat de sos de carne, deasupra unul de sos alb şi se presară cu parmezan. Se pune iar un strat de foi şi tot aşa, astfel încât ultimul strat să fie de foi.
Se unge cu unt deasupra, apoi se acoperă cu folie de aluminiu şi se dă la cuptor, timp de o oră. Se ţine la cuptor, la foc mediu, cca o ora, după 30 de min de stat în cuptor, se îndepărtează folia de aliminiu şi se mai lasă alte 30 de min la cuptor.
Pentru sosul alb, se topeşte untul , apoi se adaugă făina treptat, ca să nu se facă cocoloaşe. Se adaugă apoi laptele, amestecând continuu. Se condimentează cu sare şi oregano. Se ţine pe foc cca 5 minute, până se îngroaşă.
SOS DE CARNE (RAGU)
- 400 g carne tacată (vită şi porc)
- Un borcan pastă de roşii
- 2 cepe mari
- 1 morcov
- Ţelină
- Condimente: sare, piper, vegeta, nucşoară
CUM PROCEDEZI:
Se căleşte ceapa, apoi când aceasta este aurie, se adaugă un strop de apă şi morcovul ras. Se călesc împreună, apoi se adaugă ţelina şi carnea.
Se prăjeşte până când carnea îşi schimbă culoarea, apoi se adaugă sosul de roşii. Se ţine pe foc în funcţie de cât de gros dorim să fie.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu